Mit tud a kapor és az ánizs?

Patika a konyhámban 2. rész

Két héttel ezelőtt írtunk a fokhagyma és petrezselyem nem sokak által ismert pozitív hatásairól. A mai napon folytatjuk a sort, újabb izgalmas és persze egészséges fűszernövényekkel, amelyek nemcsak a konyhában állják meg a helyüket, hanem otthoni patikánkban is.

Kapor, főzelékben, húsokon, salátában, szószokban. És még?

iladit_kapor.jpg

A kép forrása

A kapor jótékony hatásait nagyon régen felfedezték, hiszen már az ókorban is alkalmazták gyomorpanaszok (felfúvódás, emésztési zavar) és fejfájás enyhítésére. Hasonlóan erős baktériumölő, mint a már ismertetett fokhagyma. Sőt, Egy tivornyás este után nyugodtan segítségül hívhatjuk a terméséből készített teát, macskajaj enyhítésére. Étvágytalanság esetén is érdemes felkeresni. Kúraszerű alkalmazásával megelőzhetjük a vesekő kialakulását.

Ánizs, italokban, süteményekben, cukorkában. És még?

ildafit_anizs.jpg

A kép forrása

Tudta, hogy az ánizs, nyugtatja az idegeket, erősíti az immunrendszert, enyhíti az ízületi és reumás fájdalmakat? Nem? Most már tudja, nézzük tovább! Megfelelő mértékben ellazítja az emésztőrendszer izmait, így megszünteti a székrekedést. Hölgy olvasóink számára fontos információ, hogy helyreállítja a menstruációs ciklust.

Van még fűszernövény a konyháinkban, amiről nem is sejtjük, milyen jó hatással vannak szervezetünkre! Szeretné elmondani saját tapasztalatait? Facebook oldalunkon megteheti! Ha tetszett a bejegyzésünk, ossza meg ismerőseivel is!