Egy kis ünnepi dilemma

Legtöbbünkben hatalmas dilemmát szül az egészséges életmód és az ünnepek összeegyeztetése. Sokan úgy vannak vele, hogy ünnepekkor mindent lehet, hiszen ünnep van, mások úgy vélik, ilyenkor is tartaniuk kell magukat a szigorú étrendjükhöz és edzésprogramjaikhoz. Nézzük, hogyan gondoljuk mi!

Minden Ki készül a karácsonyra!

ildafit_unnepi_dilemma_1.jpg

A kép forrása

Amikor a karácsony előtti időszakra gondolunk, fejünkben felugranak a Grincs film készülődős jelenetei, amikor minden Ki fejvesztve rohan még egy utolsó ajándékért, a biztonság kedvéért megsüti a századik süteményt is csak, hogy az ünnepekre minden rendben legyen. Úszkálva az ezernyi teendőnkben századrangúnak érezzük, hogy fitek maradjunk. Valljuk be, ez a kérdés sokunkat gyengén érint. “Ha már egész évben odafigyelek magamra, ne most rontsam el! Nem akarom az Újévet plusz kilókkal kezdeni! De sajnos most nem tudok vele foglalkozni!”  Pedig hidd el, minimális odafigyeléssel megőrizheted a nagy erőkkel formált alakodat!

Mit tegyünk, hogy fitek maradjunk karácsonykor is?

ildafit_unnepi_dilemma_2.jpg

A kép forrása

  • Méregtelenítsünk (NEM szabad összekeverni a fogyókúrával, ez egy tisztítókúra , amelyet arra találtak ki, hogy segítsen megőrizni a szépséget és a jó közérzetet!)
  • Mozogjunk, amennyit csak tudunk (Teljesen mindegy, hogy otthon tesszük, edzőteremben vagy a szabadban, a lényeg, hogy mozogjunk!) Igazán kellemes időtöltés ilyenkor a szabadban sétálni, különösen jól esik a családi lakomák után.
  • Pihenjünk sokat! Biztosan furcsán hangzik, hogy pihenjünk a fitségünkért, de gondoljunk bele! A készülődés, vendégvárás kimerítő dolog, az év végéről nem is beszélve. Amikor adódik alkalom, ne legyünk restek egy kevéske szunyókálást bevetni, nagyon hasznos!

Együnk finomakat!

Ünnepeink velejárói a finom ételek, italok, sütemények. Mivel az év legnagyobb részében tudatosan táplálkozunk, ezért karácsonykor igazán megengedhetjük magunknak a finomságok megkóstolását, persze mindent csak módjával. Próbáljuk megtalálni az aranyközéputat, nem kell magunkat se éheztetni se halálra tömni. Ha úgy érezzük, hogy szükségünk volna emésztés segítőre, fehérjére, rostra, nyugodtan forduljunk az étrendkiegészítőkhöz.