Te mit olvasol a sikeredért?

Kevés pénzzel, kis kockázattal fektetnél be hosszútávon?

Ezt a kérdést is már nagyon sok weboldalon taglalták és Én is ugyanazt gondolom, mint ők! Mégpedig azt, hogy fektess magadba!

ildafit_mit_olvasol_1.jpg

A kép forrása

Első lépésként nézz körbe az interneten, keress rá hasonlonló kifejezésekre, mint: “üzleti könyv” “önfejlesztő könyv” “életmód könyv”. Gyűjtsd ki a szerzőket, nézegesd meg a műveiket, találhatsz a témában blogokat és facebook csatornákat. A lényeg, hogy képezd magad. Erre az idődet költöd, némi pénz társaságában (amikor könyvet veszel, befizeted magad online kurzusra).

Miért olvass?

Szerintem a felnőttek a kötelező olvasmányokkal utáltatják meg a gyerekekkel az olvasást (ami érzés egész felnőtt korukig elkísér nagyon sok embert). Hisz tudod, ami kötelező, az jó már nem lehet… Mekkora tévedés… Gondolok itt a tesi órákra is!

ildafit_mit_olvasol_2.jpg

A kép forrása

Az olvasás nagyon jó kikapcsolódási forma, erősíti a fantáziád és képzelő erőd, bővíti a szókincsedet. Lefekvés előtti olvasással kiválóan felkészülhetsz az alvásra. Egy könyv teljesen olyan hatást vált ki az olvasójából, mint egy sorozat. Belekerülsz a történetbe, szinte ismerősként kezeled a szereplőket. Főleg, ha kitartóan minden nap olvasol egy keveset. Ha könyvvel a hónod alatt utazol a morcos emberek között a tömegben, akkor gyorsabban telik az idő és szórakozhatsz is az unalmas úton. Sok sok mindent írhatnék még, de most legyen elég ennyi! Tudod mit? Vegyél a kezedbe egy könyvet, kezdd el olvasni és figyeld meg, mi történik Veled! ;) Facebook oldalamon nyugodtan számolj be az élményeidről! A lista legutolsó tagjaként említsük meg, mennyire jól néznek ki a könyvektől roskadozó polcok. Ugye?

Bill Gates 2017-es listája

ildafit_mit_olvasol_3.jpg

A kép forrása

Gondolom Bill Gates neve nem ismeretlen számodra, ha igen, keress rá! A tudat, hogy még az ilyen szupergazdag emberek is olvasással töltik idejüket, még egy ok, hogy Te is felvedd a hobbijaid közé (ha még eddig nem tetted)! Bill Gates minden évben kiadja az abban az évben  általa elolvasott könyvek listáját, amelyen rendszerint 5 könyvet vonultat fel. A 2017-es listát itt találod! De én is felsorolom:

Milyen könyveket ajánlok és mit kaptam tőlük?

  1.       Dan Millman - A békés harcos útja

Számomra ez a könyv segített abban, hogy nincs lehetetlen, nem számít senki, csak le kell vetkőzni az ego börtönét és a lehetőségek végtelenné válnak.

  1.       Brain Tracy – Töréspont

Ajánlom mindenkinek, akinek esetleg válságban van az élete és nincs ötlete, nincs kidolgozott módszere a megoldásra. Ebben a könyvben több stratégiai ötlet is van. Imádom!

Te mit olvasol? Ugye olvasol?!

Ha szeretnél írni valamelyik általad olvasott könyvről és arról, hogy Te mit kaptál attól az írótól, ne habozz megosztani Facebook csoportunkban! Már nagyon kíváncsian várom a commentjeiteket!

Ne csak a tested tartsd fiten, tornáztasd, neveld az elmédet is! ;)