Ildafit

2017\12\29

Te mit olvasol a sikeredért?

Kevés pénzzel, kis kockázattal fektetnél be hosszútávon?

Ezt a kérdést is már nagyon sok weboldalon taglalták és Én is ugyanazt gondolom, mint ők! Mégpedig azt, hogy fektess magadba!

ildafit_mit_olvasol_1.jpg

A kép forrása

Első lépésként nézz körbe az interneten, keress rá hasonlonló kifejezésekre, mint: “üzleti könyv” “önfejlesztő könyv” “életmód könyv”. Gyűjtsd ki a szerzőket, nézegesd meg a műveiket, találhatsz a témában blogokat és facebook csatornákat. A lényeg, hogy képezd magad. Erre az idődet költöd, némi pénz társaságában (amikor könyvet veszel, befizeted magad online kurzusra).

Miért olvass?

Szerintem a felnőttek a kötelező olvasmányokkal utáltatják meg a gyerekekkel az olvasást (ami érzés egész felnőtt korukig elkísér nagyon sok embert). Hisz tudod, ami kötelező, az jó már nem lehet… Mekkora tévedés… Gondolok itt a tesi órákra is!

ildafit_mit_olvasol_2.jpg

A kép forrása

Az olvasás nagyon jó kikapcsolódási forma, erősíti a fantáziád és képzelő erőd, bővíti a szókincsedet. Lefekvés előtti olvasással kiválóan felkészülhetsz az alvásra. Egy könyv teljesen olyan hatást vált ki az olvasójából, mint egy sorozat. Belekerülsz a történetbe, szinte ismerősként kezeled a szereplőket. Főleg, ha kitartóan minden nap olvasol egy keveset. Ha könyvvel a hónod alatt utazol a morcos emberek között a tömegben, akkor gyorsabban telik az idő és szórakozhatsz is az unalmas úton. Sok sok mindent írhatnék még, de most legyen elég ennyi! Tudod mit? Vegyél a kezedbe egy könyvet, kezdd el olvasni és figyeld meg, mi történik Veled! ;) Facebook oldalamon nyugodtan számolj be az élményeidről! A lista legutolsó tagjaként említsük meg, mennyire jól néznek ki a könyvektől roskadozó polcok. Ugye?

Bill Gates 2017-es listája

ildafit_mit_olvasol_3.jpg

A kép forrása

Gondolom Bill Gates neve nem ismeretlen számodra, ha igen, keress rá! A tudat, hogy még az ilyen szupergazdag emberek is olvasással töltik idejüket, még egy ok, hogy Te is felvedd a hobbijaid közé (ha még eddig nem tetted)! Bill Gates minden évben kiadja az abban az évben  általa elolvasott könyvek listáját, amelyen rendszerint 5 könyvet vonultat fel. A 2017-es listát itt találod! De én is felsorolom:

Milyen könyveket ajánlok és mit kaptam tőlük?

 1.       Dan Millman - A békés harcos útja

Számomra ez a könyv segített abban, hogy nincs lehetetlen, nem számít senki, csak le kell vetkőzni az ego börtönét és a lehetőségek végtelenné válnak.

 1.       Brain Tracy – Töréspont

Ajánlom mindenkinek, akinek esetleg válságban van az élete és nincs ötlete, nincs kidolgozott módszere a megoldásra. Ebben a könyvben több stratégiai ötlet is van. Imádom!

Te mit olvasol? Ugye olvasol?!

Ha szeretnél írni valamelyik általad olvasott könyvről és arról, hogy Te mit kaptál attól az írótól, ne habozz megosztani Facebook csoportunkban! Már nagyon kíváncsian várom a commentjeiteket!

Ne csak a tested tartsd fiten, tornáztasd, neveld az elmédet is! ;)Fit

2017\12\18

Egy kis ünnepi dilemma

Legtöbbünkben hatalmas dilemmát szül az egészséges életmód és az ünnepek összeegyeztetése. Sokan úgy vannak vele, hogy ünnepekkor mindent lehet, hiszen ünnep van, mások úgy vélik, ilyenkor is tartaniuk kell magukat a szigorú étrendjükhöz és edzésprogramjaikhoz. Nézzük, hogyan gondoljuk mi!

Minden Ki készül a karácsonyra!

ildafit_unnepi_dilemma_1.jpg

A kép forrása

Amikor a karácsony előtti időszakra gondolunk, fejünkben felugranak a Grincs film készülődős jelenetei, amikor minden Ki fejvesztve rohan még egy utolsó ajándékért, a biztonság kedvéért megsüti a századik süteményt is csak, hogy az ünnepekre minden rendben legyen. Úszkálva az ezernyi teendőnkben századrangúnak érezzük, hogy fitek maradjunk. Valljuk be, ez a kérdés sokunkat gyengén érint. “Ha már egész évben odafigyelek magamra, ne most rontsam el! Nem akarom az Újévet plusz kilókkal kezdeni! De sajnos most nem tudok vele foglalkozni!”  Pedig hidd el, minimális odafigyeléssel megőrizheted a nagy erőkkel formált alakodat!

Mit tegyünk, hogy fitek maradjunk karácsonykor is?

ildafit_unnepi_dilemma_2.jpg

A kép forrása

 • Méregtelenítsünk (NEM szabad összekeverni a fogyókúrával, ez egy tisztítókúra , amelyet arra találtak ki, hogy segítsen megőrizni a szépséget és a jó közérzetet!)
 • Mozogjunk, amennyit csak tudunk (Teljesen mindegy, hogy otthon tesszük, edzőteremben vagy a szabadban, a lényeg, hogy mozogjunk!) Igazán kellemes időtöltés ilyenkor a szabadban sétálni, különösen jól esik a családi lakomák után.
 • Pihenjünk sokat! Biztosan furcsán hangzik, hogy pihenjünk a fitségünkért, de gondoljunk bele! A készülődés, vendégvárás kimerítő dolog, az év végéről nem is beszélve. Amikor adódik alkalom, ne legyünk restek egy kevéske szunyókálást bevetni, nagyon hasznos!

Együnk finomakat!

Ünnepeink velejárói a finom ételek, italok, sütemények. Mivel az év legnagyobb részében tudatosan táplálkozunk, ezért karácsonykor igazán megengedhetjük magunknak a finomságok megkóstolását, persze mindent csak módjával. Próbáljuk megtalálni az aranyközéputat, nem kell magunkat se éheztetni se halálra tömni. Ha úgy érezzük, hogy szükségünk volna emésztés segítőre, fehérjére, rostra, nyugodtan forduljunk az étrendkiegészítőkhöz.  

Fit

2017\12\01

Újévi fogadalom? Mi a véleményed róla?

Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy szilveszter estéjén a Himnusz, BUÉK és koccintás után mindenki fogadott már meg valamit, életében legalább egyszer. Te is tettél így, ugye?

ildafit_ujevi_fogadalom_1.jpg

Kép forrása

Januártól minden más lesz! Hangzik legtöbbünktől a felkiáltás.

ildafit_ujevi_fogadalom_2.jpg

Kép Forrása

 • egészséges ételeket eszem,
 • sportolok,
 • többet alszom,
 • kevesebbet bulizom,
 • minden barátommal tartom a kapcsolatot,
 • reggel felkelek 10 perccel előbb,
 • korán lefekszem,
 • leteszem a nyelvvizsgát,
 • befejezem a sulit,
 • jelentkezem suliba,
 • komolyabban veszem a munkámat... és a többi.

Ezek közül melyik ismerős? Ha azon kevesek közé tartozol, akik kimondták (esetleg leírták) az újévi fogadalmaikat és meg is valósították azt, akkor legyél magadra nagyon büszke! Sőt! Én is büszke vagyok rád és gratulálok!

Tudod-e, hogy mi kell a jó fogadalomhoz?

Nem fogok zsákbacicát árulni: nagy adag önismeretre van szükséged!

ildafit_ujevi_fogadalom_3.jpg

Kép forrása

Csak akkor fogsz tudni jó fogadalmat tenni, ha tisztában vagy a saját korlátaiddal. Tehát első lépésként ismerd meg a személyt, aki vagy! Legyen szó a lelkedről, érzéseidről, viselkedésedről, jellemedről, testedről, fizikai állapotodról! Kísérletezz! Keress olyan élethelyzeteket, amelyekben nem érzed magad komfortosan, szinte már legyen kényelmetlen a szituáció! Ha ezeket megtaláltad, na ott fogsz fejlődni! Csak gondolj bele, amikor elkezded az edzést és a végén már szinte utolsó lehelletedig hajtod magad, az cseppet sem kellemes. De miért csinálod? Azért, mert tudod, hogy csak így vagy képes fejlődni. Ezáltal leszel erősebb, formásabb, lesz jobb az állóképességed. Tehát eléred a céljaidat, amelyeket újévkor megfogadtál ;)  

Te hogy állsz a lassan egy éve kimondott fogadalmaddal? “Áhh, hagyjuk, csinálom, csinálom, de még semmi eredmény...”

Így a cikk végéhez közeledve azért megkérdezem, hogy Te mit fogadtál meg 2016-2017 fordulóján és sikerült-e teljesítened? Amennyiben vagy annyira bátor és szeretnél róla beszámolni, a facebook csoportban megteheted! ;)

Ha belekezdtél a fogadalmad megvalósításába, lelkiismeretesen a terveidhez, előírásaidhoz tartottad magad és fejlődtél, de még nem az igazi (sőt, nagyon messze jársz attól, amit szeretnél), akkor hidd el, hogy többet nyertél, mint gondolnád! Nem hiszel nekem? Nézzük: Megtanultál

 • Időben előre tervezni, (sokan nem képesek erre)
 • Folyamatot felállítani, amelyben a kezdetektől egészen a célodig eljutsz (ez is nehézkes sok embernek)
 • Fejlesztetetted az önkontrollodat és akaraterődet (majd írok egy cikket arról is, hogy mennyi gyenge ember van, de Te nem tartozol közéjük!)
 • Végül a neked kicsinek számító eredmények: “hmm 15 kilót akartam fogyni, de még csak 8-nál járok” Valóban? Csak 8 kilót dobtál le? Lötyög a korábban feszülős naci? Tapsold meg magad nagyon gyorsan és adj még némi időt a többi kilónak!

Fit

2017\11\15

Így hozd ki a reggeleidből és magadból a legtöbbet!

A nyári napsütés és feltöltődés után megérkezett a kellemetlen, szürke, nyálkás, borongós, barátságtalan őszi idő. Valljuk be, fáradékonyabbak vagyunk ilyenkor, napjaink elindítása még nagyobb feladat, mint előtte.

Mit tegyél, hogy a napod lendületesen induljon? 

Sokszor hangoztatják, hogy ébredés után az első (második) teendőnk egy jó nagy pohár citromos víz legurítása legyen, amelyhez jó szívvel Aloe vera gélt is ajánlunk. A citromos víz többek között segít a magasabb PH érték fenntartásában, ez a lugosító hatás.

ildafit_reggel.jpg

Kép forrása

Miért jó az Aloe Vera?

 • Természetes módon erősíti az immunrendszert!
 • Segít az ideális testtömeg megtartásában, megfelelő étrend mellett hozzájárul a felesleg elvesztéséhez!
 • Erősíti a fogakat, gyógyítja a fogínyt!
 • Véget vet az emésztési  problémáknak!
 • Megfelelően szabályozza a vércukorszintet!
 • Egészségesebb lesz tőle a bőr!
 • Mérsékli a szívroham kockázatát!
 • Helyreállítja a koleszterinszintet!
 • Gyulladás csökkentő hatású!
 • Hatékony akné ellen!

A jó napindítás része a bőséges reggeli is! Erről se feledkezz el! Kóstold meg a “Cékla bombát”!

ildafit_reggel_2.jpg

Kép forrása

A következő hozzávalókat keverd össze:

 • 1 db banán
 • 1/4 cékla
 • 1 adag Forever Lite Ultra
 • xilit
 • fahéj
 • 1/2 kókusz tej vagy rizstej

Mire számíthatsz egy ilyen koktél elfogyasztása után? A banánban lévő szénhidrát kellőképpen felpörget, rosttartalma az emésztésednek tesz jót, a cékla telis-tele van antioxidánsokkal, de annyi pozitív hatása van, hogy megér egy külön cikket a későbbiekben! A Forever Lite Ultra jó minőségű proteinnel látja el szervezetedet, amelyre az éjszakai koplalás után szükséged is van!

Mire vársz még? Próbáld ki és élvezd a hatását egész nap!Fit

2017\10\23

Mit tud a kapor és az ánizs?

Patika a konyhámban 2. rész

Két héttel ezelőtt írtunk a fokhagyma és petrezselyem nem sokak által ismert pozitív hatásairól. A mai napon folytatjuk a sort, újabb izgalmas és persze egészséges fűszernövényekkel, amelyek nemcsak a konyhában állják meg a helyüket, hanem otthoni patikánkban is.

Kapor, főzelékben, húsokon, salátában, szószokban. És még?

iladit_kapor.jpg

A kép forrása

A kapor jótékony hatásait nagyon régen felfedezték, hiszen már az ókorban is alkalmazták gyomorpanaszok (felfúvódás, emésztési zavar) és fejfájás enyhítésére. Hasonlóan erős baktériumölő, mint a már ismertetett fokhagyma. Sőt, Egy tivornyás este után nyugodtan segítségül hívhatjuk a terméséből készített teát, macskajaj enyhítésére. Étvágytalanság esetén is érdemes felkeresni. Kúraszerű alkalmazásával megelőzhetjük a vesekő kialakulását.

Ánizs, italokban, süteményekben, cukorkában. És még?

ildafit_anizs.jpg

A kép forrása

Tudta, hogy az ánizs, nyugtatja az idegeket, erősíti az immunrendszert, enyhíti az ízületi és reumás fájdalmakat? Nem? Most már tudja, nézzük tovább! Megfelelő mértékben ellazítja az emésztőrendszer izmait, így megszünteti a székrekedést. Hölgy olvasóink számára fontos információ, hogy helyreállítja a menstruációs ciklust.

Van még fűszernövény a konyháinkban, amiről nem is sejtjük, milyen jó hatással vannak szervezetünkre! Szeretné elmondani saját tapasztalatait? Facebook oldalunkon megteheti! Ha tetszett a bejegyzésünk, ossza meg ismerőseivel is!

Fit

2017\10\18

10 ok, hogy miért fogyasszunk több halat!

ildafit_hal_1.jpg

Kép forrása

Bevezetésként keressük meg a választ arra, hogy milyen hazánkban a halfogyasztási ráta és ez mennyire eredményez jó helyezést európai viszonylatban. Nézzük a számokat!

ildafit_hal_2.png

Kép forrása

Igen, jól látja, a legkisebb hal jelöli hazánkat…
Egy 2014-es felmérés alapján Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás kb. 4.6 kg volt, míg az átlag 22,7 kg. A magyar átlag halfogyasztás kb ötöde az EU-ban mért átlagnak. Igaz a felmérés már három éve történt, de sajnos jelen helyzetben sem jobbak az eredmények.

Miért nem fogyasztunk több halat?

Foghatjuk az árára, hiszen a minőségi halnak megkérik az árát vagy sokan kellemetlennek találják a szagát, akadnak olyanok is, akik félnek a szálkától és bosszantja őket, hogy nem lehet olyan nyugodtan és jóízűen enni, mint a csirkemellet.   

Ezért kellene több halat ennünk

 • Telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavak forrása (pl.: omega 3, omega 6)
 • Mérsékli a magasvérnyomást
 • Csökkenti a koleszterinszintet
 • Segít a szív ér érrendszeri megbetegedések elleni küzdelemben, azok megelőzésében
 • Lassítja az öregedéssel járó látásromlást
 • Kiválóan illeszthető fogyókúrás étrendbe
 • Szervezetünk könnyen emészti
 • Jó minőségű, teljes értékű fehérjeforrás
 • Csökkenti szervezetünk gyulladásait  (izmokban és ízületekben)
 • Vitamin (A, D, B) és nyomelem (cink, vas, jód, magnézium, kálcium) forrás

Szerencsére ma már az étrendkiegészítők jóvoltából könnyedén élvezhetjük a halfogyasztás néhány előnyét. De ne feledje, étrendkiegészítőink semmi esetre sem pótolják a gasztronómiai élményeket és a vegyes táplálkozást, csupán kiegészítik azt

Fit

2017\10\11

Patika a konyhámban? Főszerepben a petrezselyem és a fokhagyma

Szinte mindennapos rutin, hogy sütés fűzés közben az ízlésünknek megfelelően szárított vagy még firss fűszernövényeket adagolunk az ételekhez. Gondolta volna, hogy az ízesítésen kívül más előnyeit is élvezhetjük a fűszereknek? A következőkben olyan fűszernövényekről rántjuk le a leplet a teljesség igénye nélkül, amelyek nagy valószínűséggel ott hevernek az Ön fűszeres ládikájában is.

1.jpg

Kép forrása

Petrezselyem: levesbe, főzelékbe és húsokra! Vagy?

2.jpgKép forrása

Le merjük fogadni, hogy ezzel a növénnyel a legtöbbször húslevesben vagy rizsben találkozott. Ismerje meg egy másik oldalát is! A petrezselyem levelét és gyökerét is felhasználhatjuk, más és más hatással bírnak. Hatékony társa lehet az allergia elleni harcban, tisztítja a vért, enyhe nyugtatóként is alkalmazhatjuk. A friss zöld növény hatásos a szájszag ellen.    

Fokhagymával igazi a sülthús és a saláta! Mire jó még?

3.jpg

Kép forrása

 Ez talán nem  ismeretlen olvasóink számára, hiszen nagyszüleink is ették mézzel megfázás, nátha ellen. Mire jó még? Ha kúraszerűen alkalamazzuk, akkor erősíti az  immunrendszert, csökkenti a vérnyomást, elbánik a rossz baktériumokkal, ezáltal tisztítja a szervezetet. Hölgyek számára megkönnyíti a nehéz napokat, csökkenti a menstruációs görcsöket.  

Nap, mint nap nagyobb mennyiséget magunkhoz venni a gyógyhatású növényekből nehézkes, némely esetében kellemetlen is (pl.: illatozó fokhagyma). Ezért érdemes a növények kivonatát tartalmazó étrendkiegészítők piacán kutakodni vagy tanácsadó véleményét kikérni a témában.

Fit

2017\09\29

Életmódváltás

A rendezvény időpontja: 2017.10.02. 18:00

A rendezvény helyszíne: Budapest, IV. kerület, Váci Út 40

Érdekel, hogyan lehet életmódváltással egyben a testi, lelki, szociális harmóniát elérni, amelyhez eszköz a network marketing? Itt megkapod a választ! 

 • Kiváncsian figyeled a sikeres embereket, akik elérték céljaikat?
 • Tudni szeretnéd, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük és hogyan sikerült?
 • Nehezen indulsz el?
 • Szeretnéd tudni, merre indulj?

Elmondjuk!

Előadótársam , aki 10 éve hálózatépítő és coach, megfelelően hiteles lesz számodra az  említett területeken. 
Értékes gondolatokkal és tapasztalatokkal gazdagodhatsz!

..mert hidd el, arra a kérdésre, hogy vezesd rosszul az életed, sokaktól hiteles választ kaphatsz. Ahhoz, hogy elégedett legyél az eredménnyel, olyan embert kell megkérdezni, aki már az.

Előadók
Kanok Ildikó, Call center vezető
Dr. Váradi Éva coach, www.evecoach.com

További információ

Kanok Ilda +36 70 417 3872
www.ildafit.flp.com
Létszámlimit: 30 fő
Belépő: 1 000 F

Rendezvenyek

2017\09\29

5 érv a rostban gazdag étrend mellet

A rostban gazdag táplálkozás nagyon is fontos! Nézzük, miért olyan nélkülözhetetlen!

ildafit_01.jpg

Kép forrása 

 1. Szabályozza a glükóz felszívódását: A rostok a tápcsatornába kerülve megszívják magukat vízzel, így zselés masszává alakulnak. Ezt követően ez a massza bekebelezi az emésztőrendszerben lévő glükózt, amelyet fokozatosan enged felszívódni.
 2. Megköti a koleszterint: A bélcsatornábanben keveredik a koleszterinnel, amelyet nem enged felszívódni, így az nem jut a véráramba, ezáltal szabályozza a vér koleszterint szintjét.
 3. Csökkenthetjük a bélrák kialakulásának esélyét: A rost a bélrendszerbe kerülve felhigítja annak tartalmát, ezáltal csökkenti a rákkeltő anyagok koncentrációját. Továbbá felgyorsítja az emésztést, amelynek hatására a káros anyagok kevesebb időt töltenek a bélben.
 4. Táplálék a bélbaktériumoknak: A vízben oldódó rostok tápanyagként szolgálnak a vastagbélben élő baktériumok számára. Amellyel támogatjuk a zsíranyagcserét.
 5. Támogatja a fogyást: A vízben nem oldódó rostok csak végighaladnak a emésztőrendszeren, növelik a telítettség érzését, amiért csökken az étvágyunk és kevesebbet eszünk, ezen felül tisztítja a bélrendszert.

Segítségképpen megosztunk egy táblázatot a legtöbbet fogyasztott rostforrásainkról:

Élelmiszer                 Élelmi rost g/100 g

 • búzakorpa                   45,5
 • búzadara                       4,7
 • búzaliszt                        4,53
 • bab (száraz)                24,0
 • burgonya (nyári)            2,85
 • káposzta                        2,47
 • karfiol                             2,37
 • hónapos retek                1,36
 • cékla                              4,24
 • kukorica                         8,8
 • vöröshagyma                 2,05
 • paradicsom                    1,73
 • alma                               3,7
 • kajszibarack                   3,6
 • körte                               6,2
 • szilva                              5,7
 • dió                                  9,63
 • mogyoró                        10,17

Táblázat forrása

Rostforrásaink mellet, érdemes étrendkiegészítővel is növelni napi rostbevitelünket! Az étrendkiegészítőkkel kapcsolatosan kérje ki orvosa, dietetikusa, tanácsadója véleményét!

Forrás1 | Forrás2

Fit